Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πετρελαίου μετά τη «συνθηκολόγηση» Ιράν

Η δήλωση του Ιράν ότι έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση της τιμής του "μαύρου χρυσού" στα 142 δολ.

Η δήλωση του Ιράν ότι έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση της τιμής του «μαύρου χρυσού», η οποία υποχώρησε στο επίπεδο των 142 δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται «σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, με νέες προοπτικές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, κ. Manouchehr Mottaki, καθησυχάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αγορές πετρελαίου.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει στα 142,39 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και το brent, του οποίου η τιμή φτάνει στα 143,33 δολάρια, έναντι 144 στις πρωινές συναλλαγές του Λονδίνου.

Σαφή στήριξη στην αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών παρέχει και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να φτάνει έως και στο 1,5623 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v