Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα "έκρηξη" πετρελαίου στα 145 δολάρια

Σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από τα 145 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «ετοιμάζεται» για αύξηση επιιτοκίων στο 4,25%.

Σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από τα 145 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «ετοιμάζεται» για αύξηση επιιτοκίων.

Η ανακοίνωση απρόσμενης πτώσης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριιο βοήθησαν την άνοδο των τιμών.

Μια αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα προκαλέσε περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο, τροφοδοτώντας περισσότερες αγορές εμπορευμάτων, που χρησιμοποιούνται ως προφύλαξη για τον πληθωρισμό.

Την προοπτική περαιτέρω ανόδου των τιμών πετρελαίου εξαιτίας μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων σημείωσε χθες και ο πρόεδρος του OPEC, Chakib Khelil.

Το συμβόλαιο Αυγούστου ενισχύθηκε 1 δολάριο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη και διαμορφώνεται στα 144,57 δολάρια, ενώ ακόμη πιο εκρηκτική πορεία καταγράφει το Brent, το οποίο άγγιξε το επίπεδο των 145,75 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v