Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 143 δολάρια το πετρέλαιο

Η τιμή του αργού πετρελαίου κατακτά νέο υψηλό φθάνοντας έως και τα 143,67 δολάρια το βαρέλι, στη Ν. Υόρκη, εν τω μέσω ανησυχιών για τις προμήθειες από Ιράν και Νιγηρία και εν αναμονή της συνόδου πετρελαιπαραγωγών.

Η τιμή του αργού πετρελαίου ξεπέρασε και τα 143 δολάρια στη Νέα Υόρκη, στα 143,67 δολάρια, με άνοδο σχεδόν 2,5% εν όψει της συνόδου πετρελαιοπαραγωγών στη Μαδρίτη, κατά την οποία θα συζητηθεί η αναρρίχηση στις τιμές των καυσίμων.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχουν ωθήσει τις τιμές σε νέα ιστορικά υψηλά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η έκτακτη σύνοδος παραγωγών - καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τζέντα δεν κατόρθωσε να καθησυχάσει τις αγορές.

Η τιμή του brent στο Λονδίνο ενισχύεται 3,22 δολάρια ή 2,3% στα 143,53 δολάρια, κατακτώντας και αυτό νέο ιστορικό υψηλό.

Σήμερα αρχίζει στη Μαδρίτη η σύνοδος του World Petroleum Congress, κατά την οποία θα συζητηθούν κυρίως μέτρα για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών πετρελαίου και την αύξηση της μακροπρόθεσμης προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v