Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό έκλεισε το πετρέλαιο στα 140,21 δολ.

Στον απόηχο του κλίματος που δημιούργησαν οι δηλώσεις του προέδρου του OPEC -ότι η τιμή του αργού θα μπορούσε να αναρριχηθεί έως τα $170 μέσα στο καλοκαίρι- διεξήχθη η κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜΡΒ

Στον απόηχο της χθεσινού κλίματος που δημιούργησαν οι δηλώσεις του προέδρου του OPEC -ότι η τιμή του αργού θα μπορούσε να αναρριχηθεί έως τα $170 το βαρέλια μέσα στο καλοκαίρι- και του αξιωματούχου της Λιβύης -περί ενδεχόμενης μείωσης της παραγωγής πετρελαίου υπό τη θεώρηση ότι η αγορά διαθέτει πλεόνασμα ζήτησης- διεξήχθη η κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, με το τελευταίο μάλιστα ημίωρο της συνεδρίασης στο floor να είναι ομολογουμένως συναρπαστικό για τους πολύ βραχυπρόθεσμους «παίκτες».

Συγκεκριμένα, τα futures του Light crude oil, παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ στα 143 $/barrel για να υποχωρήσουν λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της συνεδρίασης στα $140,21, ενώ η νευρικότητα και οι διακυμάνσεις συνεχίστηκαν και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αμέσως μετά τη λήξη του floor trading, με την τιμή να επιστρέφει στα 141 δολάρια το βαρέλι (+1%).

Την ίδια ώρα, κέρδη της τάξεως του 1% κρατούσε και το πετρέλαιο θέρμανσης, στα $392 cents/gallon (σειρά Ιουλίου) με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $398.27 cents, ενώ αμετάβλητη ήταν η τιμή της βενζίνης με τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης να ισορροπούν στα $351.15 cents/gallon (Gasoline RBOB, σειρά Ιουλίου), επιστρέφοντας από το υψηλό των $3.5850.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν πολύ καλή, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο για αυτήν την εβδομάδα την ανοδική κίνηση που είχε ως αφετηρία το βράδυ της Τετάρτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ και του συνοδευτικού κειμένου για τα επιτόκια. Αναλυτικά, ο χρυσός (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 931.3 $/oz (+16.2 δολάρια) και το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) στα 17.71 $/oz, ενισχυμένο κατά 0.49 δολάρια.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v