Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου λόγω απεργίας στη Νιγηρία

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί ο «μαύρος χρυσός», για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έπειτα από απόφαση εργαζομένων της Chevron στη Νιγηρία να προχωρήσουν σε απεργία. Στα 137,95 δολ. το αμερικανικό αργό.

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί ο «μαύρος χρυσός», για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έπειτα από απόφαση εργαζομένων της Chevron στη Νιγηρία να προχωρήσουν σε απεργία.

Σημειώνεται ότι σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι στη διοίκηση της εταιρίας και όχι στις μονάδες άντλησης και διύλισης πετρελαίου.

Η παραγωγή της αφρικανικής χώρας βρίσκεται σε πτωτική τροχιά εδώ και αρκετές εβδομάδες, εξαιτίας και επιθέσεων ανταρτών σε εγκαταστάσεις ξένων πετρελαϊκών εταιριών, με αποτέλεσμα να «αφαιρεθούν» περί τα 300.000 βαρέλια ημερησίως από την παραγωγή.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του OPEC, κ. Abdalla El-Badri, υποστήριξε σε δηλώσεις τους στις Βρυξέλλες ότι, πέραν της Σ. Αραβίας, τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του καρτέλ δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αύξηση παραγωγής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού, κ. Chakib Kelil, δήλωσε ότι η αύξηση της παραγωγής της Σ. Αραβίας κατά επιπλέον 200.000 βαρέλια ημερησίως δεν πρόκειται να «δώσει λύσεις» ικανές να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση τις πετρελαϊκές τιμές.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου για το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9% διαμορφούμενο στο επίπεδο των 137,95 δολαρίων, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του brent αγγίζει τα 136,79 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v