Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $136,7 το πετρέλαιο με ημερήσια κέρδη 2%

Στα 136,78 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου, καταγράφοντας άνοδο 2%, παρά την αρχική υποχώρηση που σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με ανοδικές διαθέσεις έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης για την αγορά ενέργειας, με την αγορά να καταφέρνει να «μαζέψει» τις αρχικές απώλειες, κλείνοντας τελικά αισθητά υψηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης, έπειτα από την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τις Η.Π.Α.

Η αρχική αντίδραση από την μείωση των αποθεμάτων Light Crude Oil για άλλη μια εβδομάδα, ήταν να πιεστεί η σειρά Ιουλίου’08 έως τα $131,75/βαρέλι, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση $5/βαρέλι ψηλότερα, στα $136,78/βαρέλι, ενισχυμένη κατά 2%, με τα προϊόντα του αργού να αποκομίζουν μικρότερα κέρδη.

Η αναπάντεχη πτώση στα αποθέματα βενζίνης κατά 1,3εκατ./βαρέλια, παρείχε σημαντική στήριξη για την RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουλίου’08 να κλείνει στα $346,5cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά 1,35% για την ημέρα, ενώ εντυπωσιακότατο ήταν το come back τόσο του Gasoil στο ICE όσο και του Heating Oil στο NYMEX.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Ιουλίου’08 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,75%, στα $385cents/γαλόνι, καταφέρνοντας να ανακάμψει από τις σημαντικότατές απώλειες της τάξης του –2,50%, κλείνοντας την ημέρα κοντά στο υψηλό της συνεδρίασης στα $386,85cents/γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v