Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω του 4% για το αργό στα 136,3 δολάρια

Me κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, διαμρφούμενη στα 136,38 δολάρια ανά βαρέλι μετά τη νέα πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Αντιστροφή της τάσης κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, τόσο για το ενεργειακό μπλοκ όσο και για το μπλοκ των πολύτιμων με το Euro FX να καταφέρνει να ανακάμψει εν μέρη έπειτα από δύο συνεδριάσεις έντονων πιέσεων.

Για την ακρίβεια, η συνεδρίαση της Τρίτης βρήκε την σειρά Ιουλίου’08 για το Light Crude Oil να κλείνει στα $136.38/βαρέλι, με κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, έχοντας καταγράψει υψηλό ημέρας στα $138,30/βαρέλι, έπειτα από την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση των αποθεμάτων ακατέργαστου στις Η.Π.Α., κατά 4,5εκατ. βαρέλια.

Παρόμοια εικόνα είχαν και τα προϊόντα του πετρελαίου, με τη RBOB Gasoline να κερδίζει πάνω από +4.69%, κλείνοντας η συνεδρίαση στα $347,50cents/gallon για τη σειρά του Ιουλίου’08, με υψηλό ημέρας στα $351,48cents/γαλόνι, με τα αποθέματα να αυξάνονται κατά σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια και το refinery utilization να μειώνεται δραματικά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v