Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμάκωση πετρελαίου λόγω Σ. Αραβίας

Υποχώρηση 1% σημειώνει το πετρέλαιο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές Ν. Υόρκης και Λονδίνου, μετά τις δηλώσεις του Ali al-Naimi ότι η έκρηξη τιμών είναι «αδικαιολόγητη», με δεδομένο το ρεκόρ των 139,12 δολαρίων.

Σημαντική υποχώρηση της τάξης του 1% σημείωσε ο "μαύρος χρυσός" στις ηλεκτρονικές συναλλαγές Ν. Υόρκης και Λονδίνου, μετά τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου, κ. Ali al-Naimi, ότι η έκρηξη τιμών είναι «αδικαιολόγητη».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής το αμερικανικό αργό έφτασε, ενδοσυνεδριακά, έως και τα 139,12 δολάρια ανά βαρέλι, με τα τελικά κέρδη του να αγγίζουν το 8,4% και να «κλείνει» στα 138,54 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου της Σ. Αραβίας, Saudi Press Agency, ο κ. al-Naimi, έπειτα από συνάντηση με τον Πακιστανό ομόλογό του, επισήμανε ότι η έκρηξη στις τιμές δεν οφείλεται σε θεμελιώδεις λόγους, όπως για παράδειγμα η μη ικανοποιητική τροφοδότηση των αγορών.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΔΝΤ, κ. John Lipsky, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι η άνοδος του «μαύρου χρυσού» κατά 10 δολάρια θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου για το αμερικανικό αργό υποχώρησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street κατά 1,42 δολάρια ή 1% έως τα 137,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σε ανάλογη πορεία βρέθηκε και το brent, το οποίο αποδυναμώθηκε επίσης 1% έως τα 136,29 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v