Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απάτητα ύψη το πετρέλαιο στα 138,54 δολάρια

Ιστορική συνεδρίαση η σημερινή για το ενεργειακό μπλοκ, με την αγορά να καταγράφει ιστορικά ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα των $10, ενώ μέσα σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις έχει κερδίσει πάνω από $17.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Ιστορική συνεδρίαση η σημερινή για το ενεργειακό μπλοκ, με την αγορά να καταγράφει ιστορικά ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα των $10/βαρέλι, ενώ μέσα σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις έχει κερδίσει πάνω από $17/βαρέλι, με τους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι για άλλη μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω άνοδος συνέβη εν μέσο μιας συνεδρίασης που ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στις Η.Π.Α. σημείωσε την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1986.

Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουλίου’08 για το Light crude oil έκλεισε με αστρονομικά ημερήσια κέρδη της τάξης του +8,55%, στα $138,54/βαρέλι, κερδίζοντας περισσότερα από $11/βαρέλι, εν μέσο προβλέψεων την Morgan Stanley για άμεση αναρρίχηση της τιμής πάνω από τα $150/βαρέλι.

Βεβαίως, παρόμοια ήταν τα κέρδη και στα υπόλοιπα προϊόντα, με την τιμή της RBOB Gasoline να κλείνει σε νέα ιστορικά υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, η RBOB Gasoline έκλεισε στα $354,90cents/γαλόνι, με την σειρά Ιουλίου’08 να κερδίζει +6,5%, με τους Αμερικάνους καταναλωτές να αναστενάζουν εν όψη του διημέρου.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v