Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανάκαμψη πετρελαίου κοντά στα 123 δολάρια

Σε πορεία ήπιας ανάκαμψης κινείται ο "μαύρος χρυσός" λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής του OPEC για αποκλιμάκωση των τιμών.

Σε πορεία ανάκαμψης ο "μαύρος χρυσός" παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής του OPEC για αποκλιμάκωση των τιμών, λόγω ενίσχυσης του δολαρίου.

Ο πρόεδρος του OPEC, κ. Chakib Khelil, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg υποστήριξε: "Η πορεία των τιμών του πετρελαίου εξαρτάται άμεσα από το δολάριο. Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 150 δολάρια αλλά και ούτε ότι θα υποχωρήσει χαμηλότερα από τα 100. Θα μείνει κοντά στο επίπεδο των 120 δολαρίων και θα κινηθεί πτωτικά εάν συνεχιστεί η ανάκαμψη του δολαρίου".

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει 8% μετά την κατάκτηση του ιστορικού υψηλού των 135,09 δολαρίων στις 22 Μαΐου, στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Στις σημερινές συνεδριάσεις εμφανίζει ανοδική πορεία λόγω και της είδησης για έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στο Κουβέιτ, σημειώνοντας κέρδη 0,53%, στα 122,95 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v