Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,3% για το πετρέλαιο στα 127,69 δολάρια

Με το φυσικό αέριο να ξεχωρίζει μεταξύ των προϊόντων και να παρασύρει το αργό, τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης σε υψηλότερα επίπεδα οι επενδυτές «απόλαυσαν» και πάλι σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Με το φυσικό αέριο να ξεχωρίζει μεταξύ των προϊόντων που συνθέτουν το energy complex στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης και μάλιστα να παρασύρει το αργό πετρέλαιο, τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης σε υψηλότερα επίπεδα αλλάζοντας την αρχικά αρνητική εικόνα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εικόνα με την οποία ξεκίνησε η πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του μηνός Ιουνίου, οι επενδυτές «απόλαυσαν» και πάλι σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις της τιμής των συμβολαίων.

Το πέρας του floor trading βρήκε τα futures του αργού (τύπου WTI) για τον Ιούλιο να κάνουν πράξη στα $127.69, ενισχυμένα κατά 0.3%, έχοντας ωστόσο καταγράψει υψηλό ημέρας στα $129.35 επιστρέφοντας εκείνη την ώρα εντυπωσιακά από το χαμηλό των $125.22 το βαρέλι.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τα products, με τη βενζίνη να ενισχύεται σε ποσοστό 1.3% ($339.12 cents/gallon για τη σειρά του Ιουλίου) και το heating oil σε ποσοστό 1.45% ($372 cents το γαλόνι - παράδοση Ιουλίου).

Ράλι πραγματοποίησαν, όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, τα futures του φυσικού αερίου, με τη σειρά παράδοσης Ιουλίου να «βλέπει» το εμπόρευμα στα $11.96 /MmBtu, «χτυπώντας» μέσα στη συνεδρίαση τα $12.203.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, χρυσός και άργυρος είχαν εν γένει καλή συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, ο χρυσός έκλεισε ενισχυμένος κατά 5.5 δολάρια ανά ουγκιά, στα 897 $/oz (συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου), ενώ το ασήμι τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $16.91 η ουγκιά, κερδίζοντας ποσοστό 0.27% (futures παράδοσης Ιουλίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v