Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Συντηρούνται" οι ανοδικές τάσεις στο πετρέλαιο

"Αμετακίνητο" υψηλότερα από τα 133 δολάρια παραμένει το πετρέλαιο, μετά την επίθεση ανταρτών σε αγωγούς της Shell στη Νιγηρία, αλλά και λόγω αύξησης στη ζήτηση από τις ασιατικές χώρες.

"Αμετακίνητο" υψηλότερα από τα 133 δολάρια παραμένει το πετρέλαιο, μετά την επίθεση ανταρτών σε αγωγούς της Shell στη Νιγηρία αλλά και λόγω της αύξηση στη ζήτηση από τις ασιατικές χώρες.

"Η είδηση για νέα προβλήματα στην παραγωγή της Νιγηρίας είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέτει σε συναγερμό την πετρελαϊκή αγορά και να στηρίζει τις ανοδικές τάσεις στις τιμές", υποστηρίζει στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Robert Montefusco, στέλεχος της Sucden (UK) Ltd.

Σημαντική, πάντως, ώθηση στον μαύρο χρυσό προσφέρει και η διατήρηση των τάσεων υποχώρησης στο δολάριο.

Το αμερικανικό αργό έχει ενισχυθεί 24% κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 135,09 δολαρίων στις 22/5, ενώ σε ανάλογη πορεία έχει βρεθεί και το brent.

Στη σημερινή συνεδρίαση το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου για το brent καταγράφει άνοδο 0,8%, φτάνοντας έως και τα 133,41 δολάρια, ενώ την ίδια λογική ακολουθεί και το αμερικανικό αργό, το οποίο άγγιξε το επίπεδο των 133,65 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v