Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο στα 132,12 δολάρια

Εντός του χθεσινού εύρους διαπραγμάτευσης κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, με τις ενδοσυνεδριακές διαδρομές των συμβολαίων παράδοσης Ιουλίου, μεταξύ 131 και 132.50 δολαρίων το βαρέλι, να είναι συχνές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB
 

Εντός του χθεσινού εύρους διαπραγμάτευσης κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις ενδοσυνεδριακές διαδρομές των συμβολαίων παράδοσης Ιουλίου, μεταξύ 131 και 132.50 δολαρίων το βαρέλι, να είναι συχνές και τους traders να «τακτοποιούν» τις θέσεις τους ενόψει του long weekend (Τα αμερικανικά floors θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα για τον εορτασμό του Memorial Day στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Το πέρας του floor trading βρήκε τα futures του αργού τύπου WTI για τον Ιούλιο να κάνουν πράξη στα $132.12, ενισχυμένα κατά 1%, έχοντας καταγράψει υψηλό ημέρας στα $133.71 και χαμηλό στα $130.16 το βαρέλι.

Μικτή ήταν η εικόνα στα products, με τη βενζίνη να παίρνει τη σκυτάλη από το πετρέλαιο θέρμανσης και να ενισχύεται σε ποσοστό 2% ($339.6 cents/gallon για τη σειρά του Ιουνίου) έναντι πτώσης 2% του δεύτερου ($387.2 cents το γαλόνι - πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουνίου)

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός έκλεισε ενισχυμένος σε ποσοστό 0.82%, στα 925.80 $/oz (συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου), ενώ το ασήμι διατήρησε τη χθεσινή καλή εικόνα και έκλεισε στα $18.29 η ουγκιά, κερδίζοντας ποσοστό 1.47% (futures παράδοσης Ιουλίου).

Όπως συμβαίνει εσχάτως, θετικός καταλύτης ήταν η ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, αντίστροφα δηλαδή από ό,τι συνέβη στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v