Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου στα 131 δολάρια

Σε πορεία ανάκαμψης οι τιμές του μαύρου χρυσού σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, μετά την πρόβλεψη ότι η φετινή περίοδος των τυφώνων θα είναι ιδιαίτερα «επιθετική»,σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Σε πορεία ανάκαμψης οι τιμές του μαύρου χρυσού σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, μετά την πρόβλεψη ότι η φετινή περίοδος των τυφώνων θα είναι ιδιαίτερα «επιθετική», απειλώντας με διακοπή παραγωγής πλατφόρμες πετρελαίου και διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικό.

Τυπικά, η «περίοδος των τυφώνων» ξεκινά την 1η Ιουνίου, με την αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία να προβλέπει ότι τουλάχιστον εννέα θα «κτυπήσουν» τον Ατλαντικό Ωκεανό, δηλαδή περισσότεροι από τον μέσο ετήσιο όρο.

Η παραπάνω ανακοίνωση συντέλεσε στην ανάκαμψη της τιμής του μαύρου χρυσού, ο οποίος άγγιξε στην αγορά της Ν. Υόρκης τα 131 δολάρια, ενώ στις χθεσινές συναλλαγές είχε «τερματίσει» στο επίπεδο των 130,81 δολαρίων, αφού, όμως, πρώτα έφθασε στα 135,09 δολάρια.

Σε ανάλογη πορεία κινείται και το Brent στο Λονδίνο, σημειώνοντας άνοδο 2,1% στα 133,19 δολάρια, με χθεσινό υψηλό στα 135,14 δολάρια.

Από την αρχή της εβδομάδας το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί 4,7%, ενώ η τιμή του είναι σχεδόν διπλάσια σε ετήσια βάση. Τα, δε, προθεσμιακά συμβόλαια «ωρίμανσης» τον Δεκέμβριο του 2016 κατέγραψαν, αυτήν την εβδομάδα, άνοδο 7,9%, ξεπερνώντας το επίπεδο των 140 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v