Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 131$ το αργό μετά από έντονη μεταβλητότητα

H σειρά Ιουλίου ’08 για το Light Crude Oil κατέγραψε πριν το άνοιγμα του floor χαμηλό στα $125,96/βαρέλι, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε στα $131,03/βαρέλι, κερδίζονται το ήμισυ του χθεσινού χαμένου εδάφους.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η μεταβλητότητα ήταν ο πρωταγωνιστής στην σημερινή συνεδρίαση του ενεργειακού μπλοκ, με τους traders αρχικά να «ξεπουλάνε» το σύνολο των προϊόντων, αλλά τελικά η συνεδρίαση να κλείνει με εντυπωσιακά κέρδη, με το WTI να κλείνει για άλλη μια φορά πάνω από τα $130/βαρέλι, ενώ η τιμή της RBOB Gasoline κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό ενόψη της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το DOE αύριο.

Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουλίου ’08 για το Light Crude Oil κατέγραψε πριν το άνοιγμα του floor χαμηλό στα $125,96/βαρέλι, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε στα $131,03/βαρέλι, κερδίζονται το ήμισυ του χθεσινού χαμένου εδάφους.

Όπως προαναφέραμε, το complex επηρεάστηκε κυρίως από το εντυπωσιακό ράλι της τιμής της RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουλίου’08 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, στα $344,76cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά +1,80% σε ημερήσια βάση, με υψηλό ημέρας στα $345,80cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί η εικόνα αδυναμίας που κατέγραψε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση το Gasoil στο ICE, με την σειρά Ιουνίου ’08 να υποχωρεί έως και το επίπεδο του $1215,25/τόνο (-3,46%), έπειτα από την ανακοίνωση για σημαντική αύξηση των αποθεμάτων Gasoil στην Ιαπωνία; ενώ η συνεδρίαση τελικά έκλεισε με απώλειες της τάξης του-1,09%, στα $1245/τόνο.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v