Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για το πετρέλαιο στα 126,92 δολάρια

Σημαντική νευρικότητα επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης στο ενεργειακό complex, καθώς τόσο το light crude, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα κινήθηκαν ιδιαίτερα νευρικά. Βουτιά για το πετρέλαιο στα 126,92 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σημαντική νευρικότητα επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης στο ενεργειακό complex, καθώς τόσο το light crude, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα κινήθηκαν ιδιαίτερα νευρικά.

Συγκεκριμένα, το light crude oil σειρά Ιουλίου σημείωσε υψηλό στα 133,12$/βαρέλι, λίγο μετά την ανακοίνωση των εξαιρετικά μειωμένων αποθεμάτων κατά 8,8 εκατομμύρια βαρέλια. Η αγορά ωστόσο δεν άργησε να το θεωρήσει να ευκαιρία ρευστοποιήσεων, πιέζοντας έτσι τις τιμές σημαντικά μέχρι τα 126,11$/βαρέλι. Τελικά το συμβόλαιο έκλεισε στα 126,92$/βαρέλι.

Σε αντίστοιχη πορεία και τα υπόλοιπα προϊόντα με το πετρέλαιο θέρμανσης να δέχεται πιέσεις 3,3% στα 369,50cents/gallon (Συμβόλαιο Ιουνίου), ενώ το υψηλό του είχε διαμορφωθεί αισθητά υψηλότερα στα 386,16cents/gallon. Η βενζίνη κινήθηκε περισσότερο συγκρατημένα, καταγράφοντας απώλειες μόλις 1% στα 341,30cents/gallon, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της σημειώθηκε στα 352cents/gallon, συμβόλαιο Ιουνίου.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ιδιαίτερα αρνητική, καθώς ο χρυσός έκλεισε στα 881,70$/oz (Συμβόλαιο Αυγούστου), ενώ εν μέρει η νευρικότητα αποδίδεται και στην λήξη του συμβολαίου του Ιουνίου. Επισημαίνεται ότι το υψηλό για το συμβόλαιο Αυγούστου σημειώθηκε στα 907,8$/oz. Το ασήμι περισσότερο νευρικό δέχτηκε πιέσεις κατά 5%, κλείνοντας στα 16,515$/oz, υποχωρώντας σημαντικά από το υψηλό της συνεδρίασης στα 17,60$/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v