Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι "ταύροι" επέστρεψαν στο πετρέλαιο

Με εντυπωσιακά κέρδη έκλεισαν οι πετρελαϊκές τιμές, εμφανίζοντας άνοδο 4,52% στα 127,79 δολάρια ανά βαρέλι, με μόνη αφορμή την έντονη εξασθένηση του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του Ζ. Τρισέ για μια πιθανή αύξηση επιτοκίων. 

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Οι ταύροι επέστρεψαν δριμύτεροι στο ενεργειακό μπλοκ, με το σύνολο της αγοράς να επιστρέφει σε επίπεδα της προηγούμενης Δευτέρας, με μόνη αφορμή την έντονη εξασθένηση του δολαρίου έπειτα από την δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ ότι είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι αυξήθηκαν σημαντικά τα αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων τόσο στην Σιγκαπούρη όσο και στο Ρότερνταμ.

Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουλίου’08 για το Light crude oil έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του +4,52%, στα $127,79/βαρέλι, με χαμηλό ημέρας στα $121,61/βαρέλι. Παρόμοια ήταν τα κέρδη και στα υπόλοιπα προϊόντα, με την τιμή της RBOB Gasoline να αποκομίζει το σύνολο της χθεσινής απώλειας παρά την συνεχιζόμενη μείωση της ζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, η RBOB Gasoline έκλεισε στα $333,46cents/γαλόνι, με την σειρά Ιουλίου’08 να κερδίζει +4,41%, με την μεταβλητότητα να παραμένει ο πρωταγωνιστής για άλλη μια ημέρα.
Να επισημάνουμε επίσης, ότι το μπλοκ των μετάλλων δεν ακολούθησε την εντυπωσιακή πορεία του πετρελαίου και ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες που διαφοροποιήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα από το Αμερικάνικο νόμισμα. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Αυγούστου’08 για τον χρυσό έκλεισε την συνεδρίαση στα $875,50/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες της τάξης της μιας ποσοστιαίας μονάδας, περιορίζοντας βεβαίως τις αρχικές απώλειες των δύο ποσοστιαίων μονάδων.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v