Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 3% για το πετρέλαιο στα 134,35 δολάρια

Το πέρας του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα futures του αργού για τον Ιούλιο να κάνουν πράξη στα $134.35, μειωμένα κατά 3%, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $133.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB
 

Την εκτίμηση ότι η εκρηκτική άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές δε δικαιολογείται βάσει των θεμελιωδών μεγεθών της ενεργειακής αγοράς εξέφρασε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, υπογραμμίζοντας ρητά ότι είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή εφόσον κάτι τέτοιο χρειασθεί.

Παράλληλα, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου, ο Υπουργός Ενέργειας της κορυφαίας πετρελαιοπαραγωγού χώρας που εξάγει τις μεγαλύτερες ποσότητες μαύρου χρυσού παγκοσμίως έσπευσε να καλέσει «σύντομα» σε συνάντηση όλες τις χώρες που παράγουν και καταναλώνουν πετρέλαιο, προκειμένου να συζητηθεί με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν από κοινού οι τιμές-ρεκόρ του πετρελαίου.

Το πέρας του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα futures του αργού (τύπου WTI) για τον Ιούλιο να κάνουν πράξη στα $134.35, μειωμένα κατά 3%, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας ένα δεκάλεπτο νωρίτερα, στα $133 το βαρέλι.

Αντίστοιχη συμπεριφορά είχαν και τα products, με τη βενζίνη να σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 4.36% ($339.33 cents/gallon για τη σειρά του Ιουλίου) και το heating oil να χάνει ποσοστό 2.36% ($388 cents το γαλόνι - παράδοση Ιουλίου).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, οι ρευστοποιήσεις στο petroleum complex και το come back του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, πίεσαν στα μέσα της συνεδρίασης -και προς το τέλος- τις τιμές των συμβολαίων σε χρυσό και άργυρο, με αποτέλεσμα αυτά να μην καταφέρουν να κρατήσουν τα αρχικά κέρδη που κατέγραφαν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Έτσι, το πέρας του floor trading βρήκε τα futures του χρυσού πρακτικά αμετάβλητα, στα 898.10 $/oz (συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου), ενώ το ασήμι τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $17.21 η ουγκιά, μειωμένο σε ποσοστό 1.26% (σειρά παράδοσης Ιουλίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v