Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πρόβλεψη για 150 δολάρια ανά βαρέλι

Άλλος ένας διεθνής οίκος, η Goldman Sachs, προβλέπει ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα αγγίξει τα $150 προσεχώς. Διαμετρικά αντίθετη άποψη εκφράζει η JP Morgan τη στιγμή που το πετρέλαιο υποχωρεί στα $136.

Σταθερά πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά το ρεκόρ των 139,1 δολαρίων που σημείωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η τιμή του αργού καταγράφει πτώση 1,1% στα επίπεδα των 136,9 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ότι η ενίσχυση των τιμών είναι υπερβολική.

Στο μεταξύ, άλλος ένα διεθνείς οίκος μετά τη Morgan Stanley εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα αγγίξει τα 150 δολάρια ανά βαρέλι. Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Μαλαισία ότι το φετινό καλοκαίρι η τιμή του "μαύρου χρυσού" θα αναρριχηθεί στα 150 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs είχε προβλέψει προ δύο μηνών ότι το πετρέλαιο θα προσεγγίσει τα 200 δολάρια τα προσεχή δύο έτη.

Από την πλευρά της η JP Morgan εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα υποχωρήσει στα 92 δολάρια στο δ΄ τρίμηνο του 2008, ενώ για το β΄ τρίμηνο προβλέπει ότι θα καταγράψει κάμψη έως τα 105 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v