Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση 2% για το πετρέλαιο

Η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου πίεσε αισθητά τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, με το πετρέλαιο να υποχωρεί προς τα 131,5 δολάρια το βαρέλι και τον χρυσό να χάνει 2,79% στα 873 δολ. 

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Η συνεχιζόμενη ενίσχυση του Αμερικανικού νομίσματος, πίεσε αισθητά τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων.

Για την ακρίβεια, η συνεδρίαση της Τρίτης βρήκε την σειρά Ιουλίου’08 για το Light Crude Oil να κλείνει στα $131.50/βαρέλι, με ημερήσιες απώλειες των δύο ποσοστιαίων μονάδων, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $130,80/βαρέλι. Παρόμοια εικόνα είχαν και τα προϊόντα του πετρελαίου, με τη RBOB Gasoline να χάνει -2.06% ($332,10cents/gallon για τη σειρά του Ιουλίου), με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 1,5εκατ. βαρέλια για αυτή την εβδομάδα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, το πέρας του floor trading βρήκε τα futures του χρυσού (σειρά Αυγούστου’08) να κλείνουν με απώλειες του –2,79%, στα $873/ουγκιά, ενώ η σειρά Ιουλίου για το ασήμι τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $16.635/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες του –3,34%, βρίσκοντας στήριξη για την ημέρα στα $16,50/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v