Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 134,44$ υποχώρησε το πετρέλαιο

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η εβδομάδα για το petroleum complex, με τα συμβόλαια Ιουλίου του αργού να τερματίζουν τελικά στα $134,44, με πτώση 0,3%, έχοντας προηγουμένως καταγράψει υψηλό έως και τα 139,89 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με εντυπωσιακό τρόπο από πλευράς διακυμάνσεων και εναλλαγών προσήμου ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα για το petroleum complex.

Δέκα περίπου λεπτά πριν από την εκκίνηση της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια του αργού (light crude oil) παράδοσης Ιουλίου εκτοξεύτηκαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 139,89 δολάρια το βαρέλι, για να ισορροπήσουν εν συνεχεία στα μέσα της συνεδρίασης και για δύο περίπου ώρες στη ζώνη των $136,50 - 137,30 και να υποχωρήσουν μία ώρα πριν από την εκπνοή του floor session στα $132,84 -7 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ- τερματίζοντας τελικά την επεισοδιακή αυτή ημέρα στα $134,44, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 0,3%.

Οι προγραμματισμένες λήξεις futures και options κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ενδέχεται να επιτείνουν τις -ούτως ή άλλως- σημαντικές «διαδρομές» που πραγματοποιούν επί καθημερινής βάσεως τις τελευταίες ημέρες οι traders της διεθνούς αγοράς ενέργειας.

Αντίστοιχες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις έλαβαν χώρα εξάλλου και στα προϊόντα του αργού. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια στη βενζίνη (Gasoline RBOB) παράδοσης Ιουλίου κινήθηκαν μέχρι τα $357,62 σεντς/γαλόνι (+3,28%) για να κλείσουν στα $342,80 σεντς/γαλόνι, με απώλειες της τάξεως του 1%, ενώ τα futures του πετρελαίου θέρμανσης (παράδοσης Ιουλίου) διαμορφώθηκαν στα $381 σεντς/γαλόνι, με πτώση για την ημέρα της τάξεως του 0,7%, επιστρέφοντας επίσης από το υψηλό των $3,9691 (+3,45%).

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν θετική, καθώς το αρχικό «ξέσπασμα» του πετρελαίου και η ενίσχυση του ευρώ ως προς το δολάριο μετά τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ έδρασαν ως θετικοί καταλύτες της κίνησης του χρυσού και του αργύρου σε υψηλότερα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός έκλεισε στα 886,3 $/oz (+1,51% για τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου) με υψηλό ημέρας στα 897,30 $/oz, ενώ ο άργυρος (σειρά Ιουλίου) κινήθηκε επιθετικά και έκλεισε στα 17,232 $/oz, ενισχυμένος κατά 4,06%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v