Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 136,40 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η αγορά ενέργειας από εκείνη των πολύτιμων μετάλλων, καθώς διατήρησε με χαρακτηριστική ευκολία την "bullish" διάθεση των τελευταίων μηνών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η αγορά ενέργειας από εκείνη των πολύτιμων μετάλλων, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν έντονα τις long θέσεις των προηγούμενων ημερών σε χρυσό και ασήμι, ενώ η αγορά ενέργειας διατήρησε με χαρακτηριστική ευκολία την ‘’bullish’’ διάθεση των τελευταίων μηνών έπειτα και από την αδυναμία της συνόδου της Τζέντα να προσδώσει άμεση λύση στην ενεργειακή κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Αυγούστου’08 για το Light crude oil έκλεισε την συνεδρίαση στα $136,40/βαρέλι, έχοντας προηγουμένως κινηθεί υψηλότερα, μέχρι και τα $138,15/βαρέλι, καταγράφοντας ημερήσια διακύμανση $4/βαρέλι. Σίγουρα, οι επόμενες δύο συνεδριάσεις είναι κρίσιμες για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα της αγοράς, με τους traders να αναμένουν να δουν κατά πόσο οι αντάρτες της MEND θα τηρήσουν την εκεχειρία που έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει στο Δέλτα του Νίγηρα από το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως προαναφέραμε, έντονα πτωτική ήταν η διάθεση στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να χάνει πάνω από $30/ουγκιά, και μόνο η έμμεση βοήθεια του πετρελαίου σταθεροποίησε την αγορά. Για την ακρίβεια, η σειρά Αυγούστου’08 για τον χρυσό έκλεισε στα $887,20/ουγκιά, με ημερήσιες απώλειες της τάξης του –1,83%, καταγράφοντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο floor απώλειες της τάξης του -2,98%, στα $877,40/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v