Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 134,5 δολάρια το πετρέλαιο με πτώση 1,8%

Oι πετρελαικές τιμές έκλεισαν με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,8%, στα 134,5 δολάρια μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 803 χιλ. βαρέλια αντί μειώσεως 1,1 εκ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο petroleum complex, με τις πωλήσεις να επιταχύνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας από το αμερικανικό Υπουργείο.

Σύμφωνα με το US Department of Energy, για την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Ιουνίου τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 803 χιλιάδες βαρέλια αντί μειώσεως (κατά 1.1 εκ.) που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές, ενώ στα προϊόντα, τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 153 χιλιάδες βαρέλια (το consensus ήταν να είναι αμετάβλητα) και των διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2.823 εκ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη αύξηση κατά 2 εκατομμύρια.

Στη γλώσσα των αριθμών, τα συμβόλαια στο Light crude oil παράδοσης Αυγούστου έκλεισαν με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1.8%, στα 134.50 $/barrel, επιστρέφοντας ωστόσο την τελευταία ώρα από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 131.95 $/barrel, επίπεδο που αποτελεί και το κάτω όριο του trading range των τελευταίων εβδομάδων.

Σε ανάλογους ρυθμούς και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί κατά 1.7%, στα $375 cents/gallon (σειρά Ιουλίου) και τη βενζίνη κατά 2%, στα $339.54 cents/gallon (Gasoline RBOB παράδοσης Ιουλίου).

Στα πολύτιμα μέταλλα, το ράλι του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος μετά την ανακοίνωση της απόφασης της US Fed και του συνοδευτικού κειμένου για τα επιτόκια, άλλαξε σημαντικά -επί τα βελτίω- την εικόνα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε σχέση με το settlement των συμβολαίων νωρίτερα στο floor του Comex.

Αργά το βράδυ, ο χρυσός (συμβόλαιο Αυγούστου) διαπραγματευόταν στα 888 $/oz (-0.35%), ενώ το χαμηλό της συνεδρίασης είχε σημειωθεί στα 875.3 $/oz. Την ίδια ώρα, το ασήμι (σειρά Ιουλίου) ισορροπούσε στα 16.73 $/oz (+0.5%) με χαμηλό ημέρας στα 16.44 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v