Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 141,4 δολάρια το πετρέλαιο με πτώση 2,7%

Στα 141,4 δολάρια έκλεισε η τιμή του πετρελαίου σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 2,7%. Ωστόσο ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως το πολύ σημαντικό από πλευράς τεχνικής ανάλυσης σημείο των $140 το βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Αρνητική εικόνα παρουσίασε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας σύσσωμο το μπλοκ των εμπορευμάτων, με όλες τις επιμέρους κατηγορίες των προϊόντων που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στα διεθνή χρηματιστήρια (ενέργεια, μέταλλα, αγροτικά προϊόντα, soft commodities) να τερματίζουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο «κόκκινο».

Οι πιέσεις πάντως μετριάστηκαν ως έναν βαθμό και κατά περίπτωση, αργά το απόγευμα, εξαιτίας της αντιστροφής που έλαβε χώρα στις μετοχικές αγορές (από θετικό πρόσημο σε αρνητικό) και της ταυτόχρονης αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος από τα πρωινά υψηλά που κατέγραφε έναντι του ευρώ και του γεν.

Στο energy complex, οι δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων και η διαφαινόμενη αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Δύση σχετικά με το περιβόητο, θεωρούμενο πυρηνικό, πρόγραμμα εμπλουτισμένου ουρανίου δημιούργησαν από το άνοιγμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο Nymex/Globex προϋποθέσεις διόρθωσης και δοκιμής των επιπέδων στήριξης από τους traders της διεθνούς αγοράς πετρελαίου.

Οι ρευστοποιήσεις «χτύπησαν» ενδοσυνεδριακά το πολύ σημαντικό από πλευράς τεχνικής ανάλυσης σημείο των $140 το βαρέλι (WTI Crude, front-month futures) και συγκεκριμένα η σειρά παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε έως τα $139,52 (-6 δολάρια), για να κάνει εν συνεχεία ριμπάουντ στα $143 και να κλείσει το floor session στα $141,41 το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 2,7%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου) έκλεισε με περιορισμένες τελικά απώλειες 0,4%, στα 929,90 $/oz, έχοντας σημειώσει χαμηλό ημέρας στα 916,3 $/oz, ενώ περισσότερο επιθετικοί ήταν οι πωλητές στα futures του αργύρου, με τη σειρά του Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 2,45%, στα 17,92 $/oz (χαμηλό στα $17,625).

Τέλος, ισχυρές πιέσεις παρατηρήθηκαν στα grains, καθώς τα συμβόλαια στο καλαμπόκι, στη σόγια και στο σιτάρι κινήθηκαν με το άνοιγμα του floor session προς τα κατώτερα όρια διαπραγμάτευσης, κλείνοντας είτε στο limit down είτε πλησίον αυτού.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v