Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 21 μηνών οι ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2006 κινούνται οι αγορές, λόγω των φόβων για νέο πλήγμα στις τράπεζες λόγω της πιστωτικής κρίσης. Πτώση 2,42% για Nikkei.

Νέα ισχυρά πλήγματα για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2006, με «αιχμή του δόρατος», για μία ακόμη συνεδρίαση, τις μετοχές τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.

Υποχώρηση για την Mitsubishi UFJ Financial Group (-2,3%), ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται η Kookmin Bank (-5,8%).

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τις απομειώσεις ενεργητικού», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της AMP Capital Investors, με υπό διαχείριση κεφάλαια 108 δισ. δολαρίων, ενώ προσέθεσε ότι «βρισκόμαστε σε bear market και οφείλουμε να παραμείνουμε προσεκτικοί».

Στο 1,2% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο πτωτικών ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα.

Ισχυρές πιέσεις για τον Nikkei, ο οποίος αποδυναμώνεται 2,42%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται ο Hang Seng με απώλειες 3,41% αλλά και ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με πτώση 0,92%.

Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στην αγορά της Κίνας, με τους CSI 300, Shanghai Composite και Shenzhen Composite να κινούνται κοντά στο 0,2% υψηλότερα.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία σημείωσε απώλειες στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.231 μονάδες με πτώση 0,5%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.243 μονάδες με πτώση 0,09%. Απώλειες 0,84% για τον S&P 500, στις 1.252 μονάδες.

Ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις υποδεικνύουν – αυτήν την ώρα – τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,7%, τον FTSE 100 στο 2% και τον CAC 40 πλησίον του 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v