Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «κλοιό» πιέσεων ο Nikkei - Ανάκαμψη για Κίνα

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά για την αγορά της Κίνας, η οποία, πάντως αποτελεί την εξαίρεση στην Ασία, καθώς τα περισσότερα χρηματιστήρια δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τις απώλειες του Nikkei να διαμορφώνονται στο 1,58%.

Σε χαμηλό τριμήνου διαμορφώνονται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Κίνας, η οποία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης μετά από πτωτικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων.

Στην «κορυφή» της πτώσης αυτοκινητοβιομηχανίες και ναυτιλιακές εταιρείες καθώς η πεισματική παραμονή του «μαύρου χρυσού» υψηλότερα από τα 141 δολάρια, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονα περιορίζει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Σημαντική πτώση για τη μετοχή της Toyota (-1%), μετά την υποχώρηση κατά 21% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενώ σε χαμηλό 14 μηνών διαμορφώνεται η μετοχή της Korean Air Lines (-5%).

Στο 0,9% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο πτωτικών-ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα, ο οποίος «ανεβάζει» τις απώλειές του στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις στο 5,9%.

Σε ανάλογη πορεία η αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,58%, ενώ στο «κόκκινο» παραμένουν τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας με τους Hang Seng και ASX να υποχωρούν 1,21% και 0,99% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο Nikkei με τη σημερινή υποχώρηση, σημειώνει το χειρότερο σερί απωλειών για διάστημα 43 ετών.

Ελεύθερη πτώση για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να καταγράφει απώλειες 3,18%, μετά και τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στη χώρα σε υψηλό 10ετίας τον Ιούνιο.

Στον αντίποδα ανοδική στροφή για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται 1,6%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite με κέρδη 1,6% και 2% αντιστοίχως.

Με τη βοήθεια της αποκλιμάκωσης πετρελαίου αλλά και την καλή τροχιά των πωλήσεων της GM, η Wall Street κατόρθωσε να «σώσει την παρτίδα» στην χθεσινή συνεδρίαση με αποτέλεσμα ο Dow Jones να κλείσει στις 11.382,26 μονάδες με κέρδη 0,28%, ο Nasdaq να ενισχυθεί 0,52%, στις 2.304,97 μονάδες, ενώ κέρδη 0,38% σημείωσε ο S&P 500, στις 1.284,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v