Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έκρηξη" ανόδου στην Κίνα - Σταθεροποίηση Nikkei

Μεικτή η εκόνα στις ασιατικές αγορές, καθώς ο Nikkei αποδυναμώνεται 0,14%, ενώ "σθεναρή αντίσταση" επιδεικνύει η Κίνα, με τον CSI 300 να ενισχύεται 3% και τον Shanghai Composite να καταγράφει άνοδο στο 2,6%.

Σταθερά σε τροχιά αποδυνάμωσης διατηρούνται οι ασιατικές αγορές, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και τραπεζών.

Πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση για τη μετοχή της BHP Billiton (-2,5%), μετά την υποχώρηση σε χαμηλό μηνός των τιμών των βασικών μετάλλων, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει η Aiful Corp. (-14%), ακολουθώντας πρόβλεψη της Lehman Brothers για πιθανή χρεοκοπία της.

Παράλληλα η κάθετη υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως οι Toyota Motor (-2,7%) και Mazda Motor (-5,2%).

«Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία εκτεταμένη καταιγίδα», σημειώνει στο Bloomberg, ο Pankai Kumar, επικεφαλής της Kurnia Insurans, ο οποίος προσθέτει «οι προοπτικές της εταιρικής κερδοφορίας καθίσταται δυσμενείς».

Απώλειες 0,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων υποχωρεί 4,1%. Το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο ένα προς τρία.

Στο 0,23% η πτώση για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο ASX στην Αυστραλία, ο οποίος αποδυναμώνεται 1,13%.

Στον αντίποδα «φυγή προς τα πάνω» για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται 3,1%, τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 2,6% και τον Shenzen Composite να κινείται κατά 3,4% υψηλότερα.

Εντυπωσιακή αντιστροφή τάσεων για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να αντιστρέφει πλήρως την πορεία του, καλύπτοντας πλήρως τις αρχικές του απώλειες και σημειώνοντας άνοδο 1,1%.

Πιέσεις ασκήθηκαν, χθες, στην Wall Street, με το Dow Jones να κατορθώνει, τελικά, να «σώζει την παρτίδα», καθώς περιόρισε τις απώλειές του στο 0,29%, με κλείσιμο στις 11.807,43 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,73%, στις 2.368,28 μονάδες. Πτώση 0,28% για τον S&P 500, στις 1.314,29 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα, παρουσιάζουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τους επενδυτές να αναμένεται ότι θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, δεδομένης και της σημερινής απόφασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 11 μονάδες, με τον DAX 30 να ενισχύεται πλησίον των 14 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται τέσσερις μονάδες υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v