Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ανακάμπτει αλλά τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ να παραμένουν σε κλοιό πιέσεων, με αποτέλεσμα να «κλείνουν» την εβδομάδα σε χαμηλό αρκετών μηνών.

Με αιχμή του δόρατος τις ισχυρές πιέσεις σε μετοχές ασφαλιστικών ομίλων, όπως η China Life Insurance (-1,1%) αλλά και ναυτιλιακών εταιρειών, με την China Cosco Holdings να υποχωρεί κατά 7,3% (στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ σε αυτήν της Κίνας αποδυναμώνεται 4,3%), οι αγορές τόσο Χονγκ Κονγκ όσο και Κίνας παραμένουν σε κλοιό πιέσεων.

Πτώση 0,75% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 1,7% υποχωρεί ο CSI 300 στην Κίνα, με αποτέλεσμα να «ανεβάζει» τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 13%, όντας αντιμέτωπος με την χειρότερη εβδομάδα συναλλαγών από τις 18 Απριλίου.

Αντίθετα διαθέσεις ανάκαμψης εμφανίζει το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,39%, ενώ ακόμη πιο έντονη προσπάθεια κάλυψης των πρόσφατων απωλειών, σημειώνεται στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να ενισχύεται 0,61%.

Κέρδη 0,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος περιορίζει τις απώλειές του για την εβδομάδα κοντά στο 6,2%, ήτοι σημειώνοντας τις ισχυρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Αύγουστο του 2007.

Οι ασιατικές αγορές, πάντως, τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση μοιάζουν να «διαχωρίζουν τη θέση» τους από την Wall Street, καθώς χθες ο Dow Jones έκλεισε στις 12.141,58 μονάδες με άνοδο 0,48%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,43%, στις 2.404,35 μονάδες. Άνοδος 0,33% για τον S&P 500, στις 1.339,87 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να κινείται 36 μονάδες χαμηλότερα, τον DAX 30 να σημειώνει πτώση 35 μονάδων και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v