Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μετά τη λαίλαπα στις ασιατικές αγορές

Σε θετική τροχιά κινούνται οι ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση την κινεζική, η οποία παραμένει σε τροχιά ισχυρής διόρθωσης, μετά την «λαίλαπα» ρευστοποιήσεων. Κέρδη 1,05% για τον Nikkei.

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά, μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις έντονων πιέσεων και «οργίου» ρευστοποιήσεων για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες στηρίζονται, κατά κύριο λόγω, στην πολύ καλή πορεία εξαγωγικών ομίλων.

Παράλληλα «ανάσα» για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και αερομεταφορέων προσφέρει η νέα αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να υποχωρεί 2% στα 131,5 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε υψηλό μίας εβδομάδας η μετοχή της Toyota Motor (1,7%), ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται η Fuji Heavy Industries (9,4%), μετά και την αναβάθμιση της σύστασής της από την Morgan Stanley.

Οριακή άνοδος 0,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατόρθωσε να καλύψει πλήρως τις αρχικές του απώλειες και να περιορίσει τη διήμερη πτώση του στο 4,6%.

Στο 1,05% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ διαθέσεις ανάκαμψης καταγράφονται τόσο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 0,31% όσο και στο αντίστοιχο της Αυστραλίας, όπου ο ASX κινείται κατά 0,44% υψηλότερα.

Στον αντίποδα, σε κλοιό ρευστοποιήσεων παραμένει η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί πλησίον του 3,4%, «ανεβάζοντας» τις απώλειές του σε δύο συνεδριάσεις στο 11,5%, ενώ στο 0,5% οι απώλειες για τον Shanghai Composite.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η ο οποία «πήρε ανάσα» από την πτώση πετρελαίου με τον Dow Jones να κλείνει στις 12.289,76 μονάδες με κέρδη 0,08%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,43%, στις 2.448,94 μονάδες. Πτώση 0,24% για τον S&P, στις 1.358,43 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 22 μονάδες, τον DAX 30 πλησίον των εννέα μονάδων και τον CAC 40 κατά οκτώ μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v