Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη "κλείνει" τον Μάιο ο Nikkei

Η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, μετά από την υποχώρηση πετρελαίου και την ανάκαμψη του δολαρίου, οδηγούν σε σταθεροποιητικό κλείσιμο για το Μάιο τις κυριότερες αγορές της Ασίας. Ράλι Nikkei με μηνιαία άνοδο 4%.

Η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, μετά από την υποχώρηση πετρελαίου και την ανάκαμψη του δολαρίου, οδηγούν σε σταθεροποιητικό «κλείσιμο» για τον Μάιο τις κυριότερες αγορές της Ασίας.

«Η πορεία των τελευταίων ημερών υποδεικνύει ότι οι αγορές πετρελαίου βρίσκονται σε πορεία διόρθωσης. Παράλληλα η υποχώρηση του γεν, «μεταφέρει» κεφάλαια από τις ομολογιακές στις μετοχικές αγορές», σημειώνει ο Hisakazu Amano, επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων (ύψους 39 δισ. δολαρίων), T&D Asset Management.

Κέρδη 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες 0,9% και τον μήνα με υποχώρηση της τάξης του 0,5%.

Στους κερδισμένους δείκτες ο Nikkei, ο οποίος ενισχύεται στη σημερινή συνεδρίαση σε ποσοστό της τάξης του 1,5%, ενώ ολοκληρώνει τον Μάιο με αρκούντως ισχυρή άνοδο, πλησίον του 4%.

Στον αντίποδα Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη, βίωσαν έναν εξαιρετικά δύσκολο Μάιο. Στη σημερινή συνεδρίαση η Hang Seng ενισχύεται οριακά στο 0,56%, ενώ για τον Μάιο οι απώλειές του φθάνουν στο 4,8%.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο δείκτης Shanghai Composite, ο οποίος σημειώνει στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οριακά κέρδη της τάξης του 0,03%, ενώ σε μηνιαία βάση οι απώλειές του αγγίζουν το 9%.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν στη σημερινή συνεδρίαση το «παράδειγμα» της Wall Street, η οποία ακολούθησε ανοδική πορεία, χάρη και στη νέα υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.646,22 μονάδες με κέρδη 0,41%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,87%, στις 2.508,32 μονάδες. Κέρδη 0,53% για τον S&P 500, στις 1.398,26 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 23 μονάδες, τον FTSE 100 να κινείται 13 μονάδες υψηλότερα και τον CAC 40 πλησίον των 24 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v