Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό έξι εβδομάδων για τις ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων κινούνται οι ασιατικές αγορές, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για αρνητική επίδραση στην εταιρική κερδοφορία λόγω υψηλού κόστους πρώτων υλών. Αργία σε Λονδίνο-Ν. Υόρκη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων κινούνται οι ασιατικές αγορές, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες ότι το υψηλό κόστος πρώτων υλών αλλά και η υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών θα επιδράσει αρνητικά στην εταιρική κερδοφορία.

Σημαντική υποχώρηση για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά και την υποβάθμιση της Nissan Motor (-3,6%) από την Merrill Lynch, ενώ σε ανάλογη πορεία και η Bridgestone (-5,2%), καθώς οι τιμές ελαστικού διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδο 28 ετών.

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναμόρφωση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, προκειμένου να στηρίξει τις μικρότερες εταιρείες, οδηγεί σε κάθετη πτώση τη μετοχή της China Mobile (-7,8%), η οποία σημειώνει τις υψηλότερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2001.

«Ο πληθωρισμός αποτελεί ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα, καθώς απειλεί να περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Koshi Kumagai, επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της BNP Paribas Asset Management στο Τόκιο.

Απώλειες 1,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και οι δέκα κλαδικοί δείκτες που τον συνθέτουν ακολουθούν πτωτική πορεία.

Στο 2,9% η πτώση για τον κινεζικό CSI 300, ενώ στο 2,31% υποχωρεί ο Nikkei. Σε ανάλογη πορεία και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με απώλειες της τάξης του 1,72%, ενώ ελαφρώς ηπιότερες οι πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας, όπου ο ASX αποδυναμώνεται 0,84%.

Υποτονικό αναμένεται το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, δεδομένης της αργίας στην αγορά του Λονδίνου, αλλά και σε αυτήν της Ν. Υόρκης. Ήπια υποχώρηση υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures για DAX 30 και CAC 40 – βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters – οι οποίοι κινούνται έξι και 10 μονάδες χαμηλότερα, αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v