Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε πορεία υποχώρησης, για πρώτη φορά μετά από επτά συνεδριάσεις ανόδου, βρίσκονται οι ασιατικές αγορές, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων κορυφαίων τραπεζών. Σταθεροποιητική πορεία για Wall Street.

Σε πορεία υποχώρησης, για πρώτη φορά μετά από επτά συνεδριάσεις ανόδου, βρίσκονται οι ασιατικές αγορές, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων κορυφαίων τραπεζών αλλά και υποβάθμισης κλάδων από την Credit Suisse.

Πτώση σε χαμηλό δύο μηνών για τη μετοχή της Macquarie Group (-5,2%), καθώς τα οικονομικά της μεγέθη ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η Sumitomo Realty & Development (-4,2%), μετά την υποβάθμιση της σύστασης ιαπωνικών κατασκευαστικών εταιριών από την Credit Suisse.

«Η πορεία των τραπεζικών οικονομικών μεγεθών εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση», σημειώνει η Daphne Roth, αντιπρόεδρος του τμήματος μετοχικών επενδύσεων της ABN Amro Private Bank στη Σιγκαπούρη.

Απώλειες 0,7% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, πάντως, το τελευταίο δίμηνο έχει ενισχυθεί 16%.

Στο 0,63% η πτώση για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 0,60%.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Κίνας, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για το υψηλό κόστος του καταστροφικού σεισμού που «κτύπησε» την Κίνα. Στο 1,4% οι απώλειες για τον CSI 300, ενώ ο Hang Seng αποδυναμώνεται πλησίον του 1,87%.

Πιέσεις σημειώνονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τους FTSE 100 και DAX 30 να κινούνται 28 μονάδες χαμηλότερα και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v