Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ασιατικές αγορές

Η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων από τεχνολογικούς ομίλους, οδηγεί τις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας, με εξαίρεση την Κίνα, μετά και τον πολύνεκρο σεισμό.

Η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων από τεχνολογικούς ομίλους, οδηγεί τις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας, με φυσιολογική εξαίρεση την Κίνα, μετά και τον πολύνεκρο σεισμό.

Σε υψηλό πέντε ετών η μετοχή της Fujitsu (13%), μετά την ανακοίνωση πολύ καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται οι μετοχές των HSBC (1,5%) και Isuzu Motors (5,8%).

Στον αντίποδα κάθετη πτώση καταγράφεται για τη μετοχή της China Life Insurance (-5,5%), μετά τον σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχεία Sichuan, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να τοποθετεί τα θύματα στις 10.000.

Πτώση 2,3% για τον δείκτη CSI 300, ενώ σε ανάλογη τροχιά κινείται και ο Shanghai Composite.

Στο 0,4% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σημειώνει την υψηλότερη άνοδό του από τις 2 Μαΐου, με το ισοζύγιο ανοδικών – καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τρία. Βασική στήριξη για τον MSCI από τον κλαδικό δείκτη τεχνολογίας, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,5%.

Ισχυρά ανοδικά κινείται ο δείκτης Nikkei, με κέρδη στο 1,46%, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να ενισχύεται 0,19%.

Πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 0,22%, παρά το ράλι για τη μετοχή της St. George Bank (25%), μετά την εξαγορά της από την Westpac Banking Group, έναντι 17,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Ανοδική πορεία καταγράφεται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον FTSE 100 να κινείται 23 μονάδες υψηλότερα, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται DAX 30 και CAC 40 με αντίστοιχη άνοδο κατά 39 και 32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v