Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη εταιρειών όπως οι Toyota και Olympus, οδηγούν σε χαμηλό τριών εβδομάδων τις ασιατικές αγορές, οι οποίες «κλείνουν» την εβδομάδα με σημαντικές απώλειες.

Τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη εταιρειών όπως οι Toyota και Olympus, οδηγούν σε χαμηλό τριών εβδομάδων τις ασιατικές αγορές, οι οποίες «κλείνουν» την εβδομάδα με σημαντικές απώλειες.

Κάθετη πτώση για τη μετοχή της Toyota (-2,9%), μετά την ανακοίνωση της πρώτης υποχώρησης κερδών μετά από μία τριετία, λόγω υψηλού κόστους πρώτων υλών αλλά και «αδύναμης» αμερικανικής αγοράς, ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και ο τεχνολογικός όμιλος Olympus (-5,5%), και αυτός εξαιτίας απογοητευτικών οικονομικών μεγεθών.

Στον αντίποδα σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων όπως η BHP Billiton (2,9%), αλλά και πετρελαϊκών εταιρειών, όπως η Cnooc (1,1%), μετά τη διαμόρφωση του αμερικανικού αργού υψηλότερα από τα 124 δολάρια ανά βαρέλι.

Απώλειες 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε διάστημα πέντε συνεδριάσεων έχει σημειώσει πτώση 1,6%, ακολουθώντας την χειρότερη εβδομαδιαία πορεία του σε διάστημα δύο μηνών.

Πτώση 1,74% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να αποδυναμώνεται κατά 1,62%.

Ηπιότερες οι πιέσεις για την κινεζική αγορά, με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί 0,4%, ενώ στον αντίποδα, φωτεινή εξαίρεση στη γενικότερη πτώση, αποτελεί η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,77%.

Πτωτικά αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν τις σημερινές συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς, αυτή τη στιγμή, καταγράφονται σημαντικές απώλειες στα futures, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters.

Πτώση κατά 29 μονάδες για τον FTSE 100, πλησίον των 59 μονάδων για τον DAX και κατά 48 μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v