Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Νηνεμία" στις ασιατικές αγορές

Με την προσοχή στραμμένη στην διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα 29/4 βρίσκονται οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές. Αργία για το Τόκιο, ενώ διατηρείται η ανοδική αντίδραση στην αγορά της Κίνας.

Με την προσοχή στραμμένη στην διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα 29/4 οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών, με την Κίνα να διατηρείται σε τροχιά ανάκαμψης.

Η ύπαρξη αργίας στην Ιαπωνία, περιορίζει σημαντικά τον όγκο συναλλαγών στο σύνολο των ασιατικών αγορών, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί οριακά στο 0,3%, με έξι από τους δέκα κλαδικούς δείκτες να σημειώνουν ανοδική πορεία.

Συνέχεια στην «δυναμική επιστροφή» της κινεζικής αγοράς, ενώ σε ανάλογη τροχιά βρίσκεται η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τα δύο χρηματιστήρια να στηρίζονται και στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα τραπεζικών ομίλων.

«Το κλίμα στα χρηματιστήρια Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ είναι, σαφώς, καλύτερο από τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα τραπεζικών ομίλων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα σταθερά, στηρίζει την ανοδική πορεία των δύο αγορών», σημειώνει στους “Financial Times”, ο Malcolm Wood, επικεφαλής στη μονάδα επενδύσεων της Morgan Stanley στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Κέρδη 1,11% για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ και οι δύο βασικοί κινεζικοί δείκτες, CSI 300 και Shanghai Composite, κινούνται ανοδικά με ενίσχυση 12% και 1,4% αντίστοιχα.

Άνοδος 1,1% για την Bank of China, ενώ κατά 1,5% υψηλότερα κινείται η μετοχή της PetroChina, μετά και την διατήρηση του μαύρου χρυσού υψηλότερα από τα 118 δολάρια στη Ν. Υόρκη.

Σε πορεία σχεδόν απόλυτης σταθεροποίησης η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,06%.

Το ενδιαφέρον, πάντως, των επενδυτών τόσο στην Ασία όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές είναι στραμμένο στη Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 30/4 νέα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, το πιθανότερο κατά 25 μονάδες βάσης, με διαμόρφωσή τους στο 2%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX 30 να κινείται 0,58% υψηλότερα, τον CAC 40 στο 0,76% και τον FTSE 100 κατά 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v