Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου στην Ασία

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, μετά τα θετικά οικονομικά μεγέθη εταιρειών, κυρίως στις ΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την επενδυτική αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών, κυρίως στις ΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την επενδυτική αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ισχυρά τα κέρδη για τη μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial Group (3%), μετά και την πρόβλεψη του επικεφαλής της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ότι η πιστωτική κρίση και τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε πλησιάζει στο τέλος της.

Σε ανάλογη πορεία και η μετοχή της LG Electronics (3%), η οποία ικανοποίησε την αγορά με τα οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται η Rio Tinto (4%) μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την BHP Billiton να αυξάνει το τίμημα για την εξαγορά της.

«Οι περισσότερες αρνητικές ειδήσεις έχουν, ήδη, ανακοινωθεί», υποστηρίζει ο Mark Mobius στο πρακτορείο Bloomberg, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια 47 δισ. δολαρίων σε αναδυόμενες αγορές για την Templeton Asset Management.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της κρίση, το καλοκαίρι του 2007, οι κορυφαίες τράπεζες της υφηλίου έχουν προχωρήσει σε συνολικές διαγραφές ενεργητικού αξίας 245 δισ. δολαρίων.

Πλησίον του 1,4% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τα κέρδη του στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις να φθάνουν στο 1,7%, ενώ οκτώ από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Στο 2% η άνοδος για τον Nikkei, ο οποίος από τις 17 Μαρτίου έως και σήμερα έχει ενισχυθεί 14%, κατορθώνοντας να καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών του από την αρχή του έτους.

Διαθέσεις ράλι στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 2,11%, ενώ σε θετική πορεία και η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο ASX καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,97%.

Σε κλοιό πιέσεων, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, παραμένει η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 0,6%, με τους επτά από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να σημειώνουν απώλειες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις κορυφαίων εταιρειών, όπως οι Merrill Lynch και Nokia.

Κέρδη 1% για τον DAX 30, πλησίον του 0,5% για τον FTSE 100, ενώ κατά 1,5% ενισχύεται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v