Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Η πολύ καλή πορεία τεχνολογικών εταιρειών και ομίλων λιανικών πωλήσεων, υπό το πρίσμα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ θα «ξεπεράσουν» την ύφεση, οδηγεί σε ισχυρή ανάκαμψη τις ασιατικές αγορές.

Η πολύ καλή πορεία τεχνολογικών εταιρειών και ομίλων λιανικών πωλήσεων, υπό το πρίσμα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ θα «ξεπεράσουν» την ύφεση, οδηγεί σε ισχυρή ανάκαμψη τις ασιατικές αγορές.

Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή της Samsung Electronics (3,1%), μετά την αύξηση τιμών από την ανταγωνιστική Elpida Memory (3,7%), ενώ σε υψηλό ενός έτους η μετοχή του ομίλου λιανικών πωλήσεων Fast Retailing (3,5%), καθώς αναμένει σημαντική ενίσχυση των κερδών του.

«Οι καταναλωτές μοιάζουν να ανταποκρίνονται με θετικό τρόπο στην κρίση. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να «μειώνουν» το επίπεδο διαβίωσής τους και να περιορίζουν τις δαπάνες τους», σημειώνει ο Masahiko Kakatani, διαχειριστής κεφαλαίων 655 εκατ. δολαρίων στην STB Asset Management.

Άνοδος 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «μαζεύει» τις εβδομαδιαίες απώλειές του κοντά στο 0,7%. Από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει υποχωρήσει 8,6%, καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ «στοιχειώνουν» τους επενδυτές.

Σε διαδικασία ράλι ο Nikkei, του οποίου τα κέρδη αγγίζουν το 2,65%, με την Fuji Heavy Industries (9,5%) να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων, μετά από ανακοίνωση της Toyota Motor, ότι θα διπλασιάσει το μερίδιό της στον όμιλο.

Σε ανάλογη πορεία και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,03%, ενώ στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινείται η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 0,37%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται από 24 έως 41 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται μεταξύ 14 και 25 μονάδων και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη από 8 έως 18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v