Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Ασία στον απόηχο του ΔΝΤ

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ασιατικές αγορές, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά και την πρόβλεψη του ΔΝΤ ότι οι απώλειες από την πιστωτική κρίση πλησιάζουν το ένα τρισ. δολάρια.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ασιατικές αγορές, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά και την πρόβλεψη του ΔΝΤ, ότι οι απώλειες από την πιστωτική κρίση πλησιάζουν το ένα τρισ. δολάρια.

Ισχυρές οι απώλειες για τις μετοχές των Commonwealth Bank of Australia (-2,5%) και Westpac Banking (-1,9%), μετά και από την πρόβλεψη της UBS ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγαλύτερο αριθμό επισφαλειών.

Στον αντίποδα στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους η μετοχή της BHP Billiton (3,7%), μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Κίνα ενδιαφέρεται για αγορά μεριδίου στον μεταλλευτικό όμιλο.

«Το πρόβλημα του subprime είναι τεράστιο», σημειώνει στο Bloomberg, ο Hans Goetti, διαχειριστής κεφαλαίων 10 δισ. δολαρίων στην LGT Bank, «αρκεί ο οποιοσδήποτε να εξετάσει το ύψος των απομειώσεων ενεργητικού για να κατανοήσει το πραγματικό μέγεθος της κρίσης».

Πτώση 1,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» τις απώλειές του από τις αρχές του έτους στο 9,7%.

Στο 1,21% οι απώλειες για τον Nikkei, ενώ στην ίδια ακριβώς «τροχιά» βρίσκονται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους Hang Seng και ASX να υποχωρούν 1% και 0,86% αντίστοιχα.

«Συμπαράσταση» και από την κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να καταγράφει απώλειες πλησίον του 0,7%.

Πτωτική πορεία προοιωνίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, καθώς ο DAX 30 υποχωρεί μεταξύ 12 και 22 μονάδων, ο FTSE 100 κινείται από οκτώ έως 15 μονάδες χαμηλότερα και ο CAC 40 αποδυναμώνεται μεταξύ 12 και 15 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v