Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων υποχωρούν οι ασιατικές αγορές, καθώς διατηρείται ο φόβος ότι η ύφεση στις ΗΠΑ θα πλήξει την εξαγωγική δραστηριότητα των κρατών της ηπείρου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων υποχωρούν οι ασιατικές αγορές, καθώς διατηρείται ο φόβος ότι η ύφεση στις ΗΠΑ θα πλήξει την εξαγωγική δραστηριότητα των κρατών της ηπείρου.

Κάθετη πτώση για τη μετοχή της Toyota Motor (-3,6%), ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η Esprit Holdings (-4,5%), μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής J.C.Penney για υποχώρηση κερδών και εσόδων, λόγω αποδυνάμωσης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

«Είναι σαφές ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επιπλέον στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής…κουράστηκε», σημειώνει στο Bloomberg, ο Kiyoshi Ishigane, διαχειριστής κεφαλαίων 61 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Mitsubishi UFJ Asset Management.

Στο 1,3% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας – Ειρηνικού, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, ενώ και οι δέκα κλαδικοί δείκτες που τον απαρτίζουν σημειώνουν σημαντική υποχώρηση.

Σε ανάλογη πορεία η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται 2,49%, πτώση 1,91% σημειώνει ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 2,1% υποχωρεί ο κινεζικός CSI 300.

Μοναδική «φωτεινή εξαίρεση» στην Ασία, η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται έστω και κατά το οριακό 0,09%.

Η διαμόρφωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο 16 ετών, αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα επιστροφής της αβεβαιότητας στις αγορές, πλήττοντας – σε παγκόσμιο επίπεδο – τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Πτωτικό ξεκίνημα υποδεικνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να αποδυναμώνεται μεταξύ 24 και 35 μονάδων , τον CAC 40 από 16 έως 20 μονάδες και τον FTSE 100 να υποχωρεί μεταξύ 19 και 21 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v