Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στους εξαγωγικούς ομίλους, υπό τον συνεχή φόβο για ύφεση στις ΗΠΑ.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στους εξαγωγικούς ομίλους, υπό τον συνεχή φόβο για ύφεση στις ΗΠΑ.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα «λήξει» η αβεβαιότητα που αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι η ισχυρότερη οικονομία της υφηλίου και ως εκ τούτου πλήρες decoupling των ασιατικών αγορών με αυτήν των ΗΠΑ δεν είναι εφικτή», επισημαίνει ο Marvin Yap, διαχειριστής κεφαλαίων 5,5 δισ. δολαρίων για την BPI Asset Management.

Πτώση 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο πτωτικών-ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα. Ο δείκτης έχει απολέσει το 12% της αξίας του από τις αρχές του έτους.

Σε ανάλογη πορεία και η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται κοντά στο 0,80%, ενώ πτωτική κίνηση για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας με τους Hang Seng και ASX να υποχωρούν 0,30% και 0,18% αντίστοιχα.

Υποχώρηση 2,7% για την μετοχή της Toyota, ενώ στο 3,6% αποδυναμώνεται η Sony, καθώς και οι δύο όμιλοι αντλούν μεγάλο μερίδιο των κερδών τους από την αμερικανική αγορά.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το «παράδειγμα» της Wall Street, η οποία κινήθηκε πτωτικά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,90%, μετά και την πτώση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να υποχωρεί 28 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 23 μονάδες και τον CAC 40 πλησίον των 19 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v