Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ασιατικών αγορών μετά το «ράλι» της Wall

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο του «ράλι» της Wall, αλλά με εξαιρετικά περιορισμένες συναλλαγές εξαιτίας των ανά τον πλανήτη αργιών για τον εορτασμό του Πάσχα των καθολικών.

Κέρδη αποκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη μεγαλύτερη άνοδο στις τράπεζες και στους παραγωγούς ενέργειας, καθώς επικρατεί η ελπίδα ότι θα είναι περιορισμένες οι ζημίες της πιστωτικής αποστράγγισης από εδώ και πέρα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,4%, με πτώση 0,8% στο σύνολο της εβδομάδας. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του δείκτη.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας, ενισχύθηκε 1,8% στις 12.482 μονάδες. Τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης είναι κλειστά λόγω της αργίας. Οι συναλλαγές στο Tokyo Stock Exchange ήταν οι χαμηλότερες από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με αισθητά κέρδη, της τάξης του 2,16% για τον Dow Jones, 2,18% για τον Nasdaq και 2,39% για τον S&P 500. Οι δείκτες της Wall Street εμφάνισαν επίσης θετικά πρόσημα για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με τον Dow να καταγράφει κέρδη 3,5%, τον S&P να ενισχύεται κατά 3,3% και τον Nasdaq να κινείται 2,1% υψηλότερα σε εβδομαδιαία βάση.

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για τον εορτασμό του Πάσχα των καθολικών. Κλειστά θα παραμείνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επίσης δεν θα λειτουργήσουν και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v