Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η "σκυτάλη" της πτώσης των αγορών στην Κίνα

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Κίνας Wen Jiabao ότι η κυβέρνησή του θα λάβει «επιθετικά μέτρα» προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, οδηγεί σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων την αγορά της χώρας.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Κίνας Wen Jiabao ότι η κυβέρνησή του θα λάβει «επιθετικά μέτρα» προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, αποτέλεσε έναν ακόμη παράγοντα άσκησης πιέσεων στις ασιατικές αγορές, με αυτήν της Κίνας να διαμορφώνεται σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων.

Ο κινεζικός δείκτης CSI 300 σημείωνει απώλειες της τάξης του 3%, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να αποδυναμώνεται 2,3%.

Οι δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού επηρέασαν το σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων, καθώς η αγορά αναμένει ότι πέραν όλων των άλλων μέτρων ο ασιατικός δράκος θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Απώλειες 2,3% για την China Mobile, ενώ πλησίον του 8,1% αποδυναμώνεται η πετρελαϊκή Cnooc.

Προσπάθειες σταθεροποίησης καταγράφονται στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί 0,5% και τον Nikkei να αποδυναμώνεται κοντά στο 0,4%.

Σε πορεία ανάκαμψης αναμένεται ότι θα βρεθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, βάσει των futures του πρακτορείου Reuters, εν αναμονή και μίας ακόμη μείωσης επιτοκίων από την Fed.

Κέρδη 1,5% για τον DAX 30, ενώ πλησίον του 1,6% ενισχύονται, αυτήν την ώρα, FTSE 100 και CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v