Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα ισχυρών απωλειών στην Ασία

Μία ακόμη εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώνουν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες, με εξαίρεση την Αυστραλία, σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Μία ακόμη εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώνουν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες, με εξαίρεση την Αυστραλία, σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Η διατήρηση του γεν κοντά σε υψηλό 12 ετών έναντι του δολαρίου, αλλά και οι ανησυχίες για περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού τραπεζικών ομίλων αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες που οδηγούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις.

”Η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών. Οι επενδυτές διατηρούν απόλυτα συγκρατημένη στάση, ακόμη και μετά την καθ’ όλα αισιόδοξη πρόβλεψη της S&P 500 για το subprime”, δηλώνει στο Bloomberg ο Olan Caperina, διαχειριστής κεφαλαίων 5,5 δισ. δολαρίων για την BPI Asset Management.

Πτώση 1% για τον MSCI Ασίας Ειρηνικού, ο οποίος ”κλείνει” την εβδομάδα με απώλειες 2,4%, ενώ από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει 14%.

Στο 1,54% οι απώλειες για τον Nikkei, ενώ πλησίον του 0,95% υποχωρεί ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στον αντίποδα ισχυρή ανοδική αντίδραση στην Αυστραλία, με τον δείκτη ASX 200 να ενισχύεται 1,38%.

Διατήρηση των πιέσεων υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 24 μονάδες, τον FTSE 100 πλησίον των εννέα και τον CAC 40 να κινείται 20 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v