Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πρασίνησε” τη Wall η S&P

Με κέρδη έκλεισε η Wall κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης παρά τις αρχικές απώλειες που σημείωνε. Αφορμή της ανάκαμψης αποτέλεσε η έκθεση της S&P η οποία υποστήριζε ότι οι απομειώσεις - λόγω του subrprime - από τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα πλησιάζουν στο τέλος. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με κέρδη έκλεισε η Wall κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης παρά τις αρχικές απώλειες που σημείωνε. Αφορμή της ανάκαμψης αποτέλεσε η έκθεση της S&P η οποία υποστήριζε ότι οι απομειώσεις λόγω του subrprime από τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα φθάνουν στο τέλος. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο διεθνής αξιολόγησης εκτίμησε ότι τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν πλέον σε σημαντικές διαγραφές από στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου. Ωστόσο προέβλεψε ότι οι συνολικές διαγραφές θα ανέλθουν στα 285 δισ. δολάρια.

Αναλυτές της αγοράς εξηγούν ότι η έκθεση της S&P θεωρήθηκε κάτι σαν ”μάννα εξ ουρανού” για τους επενδυτές που δείχνουν έκδηλη ανησυχία για την εντεινόμενη κρίση στον κλάδο.

Ισχυρή πτώση που ξεπερνά το 7% σημείωσε η μετοχή της Bear Stearns καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για την ικανότητα της τράπεζας να ”υποστηρίξει” τις επενδύσεις και την έκθεση σε στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές χτύπησαν νέο ιστορικό ρεκόρ και έκλεισαν στα 110,14 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είδαν και 111 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,6% το Φεβρουάριο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE η σχέση ανταλλαγής ήταν στο 3 προς 2, ενώ σχεδόν 2 δισ. μετοχές είχαν αλλάξει χέρια. Το υψηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον είχαν οι μετοχές των Citigroup, Ford και iShares.

Στο Nasdaq είχαν αλλάξει χέρια περί τα 1,5 δισ. κομμάτια με τις Powershares, Microsoft και Cisco να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,29%, στις 12.145 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,88%, στις 2.263 μονάδες. Άνοδος 0,51%, στις 1.315 μονάδες για τον S&P 500.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,53%, στα 14,79 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σμηείωσε πτώση 1,31%, στα 11,29 δολάρια. Απώλειες 0,76% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 44,26 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,45%, στις 5.692 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,42%, στις 4.630 μονάδες. Πτώση 1,5% για τον DAX 30, στις 6.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v