Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στη Wall μετά το ράλι

Με μικρές μεταβολές κινείται η αμερικανική αγορά μετά την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την παρέμβαση της FED για την ενίσχυση ρευστότητας να παραμένει στο προσκήνιο. Κέρδη σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με μικρές μεταβολές κινείται η αμερικανική αγορά μετά την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τρίτης με την παρέμβαση της FED για την ενίσχυση ρευστότητας να παραμένει στο προσκήνιο. Κέρδη σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η πρόθεση της FED να διοχετεύσει στην αγορά περί τα 200 δισ. δολάρια αποτέλεσε εφαλτήριο ανόδου για τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως ωστόσο αναλυτές της αγοράς εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου.

Αναλυτής της UBS σχολίαζε ότι τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων δεν αποτελούν μόνο θέμα ρευστότητας, άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και έτερος αναλυτής της Dresdner Kleinwort.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις ανοδικά κινείται η μετοχή της Take Two Interactive καθώς η διοίκηση της εταιρίας εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία των μεγεθών. Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Caterpillar με την εταιρία να επαναβεβαίωνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές των Citigroup και JP Morgan μετά την ισχυρή άνοδο που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του ιατρικού κλάδου με τις μετοχές των WellPoint και Humana να υποχωρούν.

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν στα υψηλά και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 108 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 976 δολάρια ανά ουγκιά.

O Dow Jones κινείται στις 12.189 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11%, στις 2.258 μονάδες. Κέρδη 0,115 για τον S&P, στις 1.322 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,41%, στις 5.770 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,72%, στις 4.707 μονάδες. Κέρδη 1,07% για τον DAX 30, στις 6.594 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v