Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πνίγηκε” στο πετρέλαιο η Wall

Η νέα άνοδος του πετρελαίου στα επίπεδα των 110 δολαρίων αλλά και η συνεχής υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, οδήγησαν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Αντίθετα κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η νέα άνοδος του πετρελαίου στα επίπεδα των 110$ αλλά και η συνεχής υποχώρηση του δολαρίου οδήγησαν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η τιμή του αργού έκλεισε σε νέα υψηλά και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 109,9 δολαρίων ανά βαρέλι παρά την ενίσχυση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ενδοσυνεδριακά η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε και το φράγμα των 110 δολαρίων.

Προβληματισμό στους επενδυτές προκαλεί και η αδυναμία του δολαρίου του οποίου η ισοτιμία έναντι του ευρώ ξεπέρασε τα επίπεδα των 1,55 δολαρίων.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν οι μετοχές αεροπορικών εταιριών μεταξύ των οποίων οι AMR, Northwest, Delta Airlines καθώς η JP Morgan προχώρησε σε υποβαθμίσεις συστάσεων με αφορμή την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Caterpillar η οποία προέβλεψε ότι τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη θα κυμανθούν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίθετα ισχυρότατες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της εταιρίας του ευρύτερου ιατρικού κλάδου, Humana.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE ο όγκος των συναλλαγών υπερέβη τα 1 δισ. κομμάτια, ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι Citigroup, Τhornburg και iShares.

Στο Nasdaq ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 1,3 δισ. κομμάτια με τις Powershares, Μicrosoft και Ιntel να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 19 σημείωσαν κέρδη με τις Citigroup, AIG και JP Morgan να σημειώνουν την υψηλότερη άνοδο.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.110 μονάδες με πτώση 0,38%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,53%, στις 2.243 μονάδες. Πτώση 0,9% για τον S&P, στις 1.308 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,21%, στα 15,03 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε άνοδο 1,69%, στα 11,44 δολάρια. Πτώση 2,94% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 44,9 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,51%, στις 5.776 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,50%, στις 4.697 μονάδες. Κέρδη 1,15% για τον DAX 30, στις 6.659 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v