Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο ρυθμό των τριμήνων για τη Wall

Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν μπόρεσαν να αντλήσουν αισιοδοξία ούτε από το εταιρικό (Alcoa-AMD) ούτε από το οικονομικό μέτωπο. Πτωτικά οι ευρωαγορές.  

Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν μπόρεσαν να αντλήσουν αισιοδοξία ούτε από το εταιρικό ούτε από το οικονομικό μέτωπο.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.576,44 μονάδες με πτώση 0,29%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,68%, στις 2.348,76 μονάδες. Πτώση 0,51% για τον S&P 500, στις 1.365,54 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 20 έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ ο τίτλος της Alcoa εμφάνισε απώλειες 1,4%.

Η Alcoa ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 52%, λόγω υψηλότερου ενεργειακού κόστους, ισχνής ζήτησης και αδύναμου δολαρίου.

Στην επενδυτική ατζέντα επίσης οι προβλέψεις της Washington Mutual, αλλά και η νέα υποχώρηση στην αγορά κατοικίας.

Ειδικότερα, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,9% το Φεβρουάριο, σε νέα ιστορικά χαμηλά για το δείκτη.

Εν τω μεταξύ, η Washington Mutual σε ανακοίνωσή της προβλέπει ότι στο α' τρίμηνο θα εμφανίσει ζημιές 1,1 δισ. δολαρίων ενώ τόνισε ότι έκλεισε deals για την τόνωση της ρευστότητάς της κατά 7 δισ. δολάρια. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 9%.

Έντονα πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της Advanced Micro Devices μετά την ανακοίνωση μείωσης του εργατικού της δυναμικού κατά 10% μετά την υψηλότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των εσόδων στο α’ τρίμηνο.

Επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την αναβάθμιση σε «buy” μετοχών όπως η American Express, η Janus Capital και το NYSE Euronext από την Goldman Sachs.

«Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο για μετοχές του κλάδου με ελάχιστη ή μηδενική έκθεση στις αγορές πίστης. Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα θα μετακυλισθεί από χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρίες σε περιφερειακές τράπεζες και εταιρίες εξειδικευμένης χρηματοδότησης» σημειώνει ο οίκος.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,14%, στα 14,69 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε πτώση 4,07%, στα 11,07 δολάρια. Κέρδη 2,1% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 48,68 δολάρια

Στην Ευρώπη, ο DAX 30 υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 0,72% στις 6.771,98 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,41%. Απώλειες 0,65% για τον CAC 40 στο Παρίσι, που έκλεισε στις 4.912,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v