Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Κέρδη "γεννά" η κινητικότητα στα deals

Θετικό κλίμα δημιουργεί στη Wall η κινητικότητα και τα deals που πραγματοποιούνται στη Washington Mutual, στη Novartis με τη Νestle αλλά και στο νέο γύρο συνομιλιών Μicrosoft - Υahoo. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Θετικό κλίμα δημιουργεί στη Wall η κινητικότητα και τα deals που πραγματοποιούνται στο χρηματοοικονομικό κλάδο, τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και το νέο γύρο «συνομιλιών» Μicrosoft και Υahoo. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η κινητικότητα στο θέμα της πιθανής «συνεργασίας» της Microsoft με τη Yahoo αλλά και η κεφαλαιακή ενίσχυση 5 δισ. δολαρίων στη Washington Mutual από τη ΤPG δημιουργούν θετικό κλίμα στη Wall Street.

Ειδικότερα διορία τριών εβδομάδων έδωσε η Microsoft στη Yahoo για να συμφωνήσει στην πρόταση εξαγοράς με την τελευταία να «απαντά» ότι η τρέχουσα προσφορά της εταιρίας δεν αποτιμά σωστά την εταιρία και δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων της.

Θετικό κλίμα δημιουργεί και η είδηση για μια πιθανή κεφαλαιακή ενίσχυση 5 δισ. δολαρίων στη Washington Mutual από την ΤPG αλλά και η εξαγορά ύψους 38 δισ. δολαρίων της Alcon από τη Novartis.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η μετοχή της Alcoa η οποία ανακοινώνει πρώτη μεταξύ των εταιριών του Dow 30 τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται στα επίπεδα των 107,7 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 919 δολάρια ανά ουγκιά

Ο Dow Jones κινείται στις 12.674 μονάδες με κέρδη 0,51%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,66%, στις 2.386 μονάδες. Άνοδος 0,67% για τον S&P 500, στις 1.381 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,82%, στις 5.995 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,02%, στις 4.951 μονάδες. Κέρδη 0,86% για τον DAX 30, στις 6.821 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v