Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτίμησε τη στάση αναμονής η Wall Street

Σε οριακά θετικό έδαφος έκλεισε η Wall, με το ενδιαφέρον για τους τεχνολογικούς τίτλους να αντισταθμίζει τις επενδυτικές ανησυχίες για την οικονομία, εν όψει και της ανακοίνωσης  για  ανεργία. Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε οριακά θετικό έδαφος έκλεισε η αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον για τεχνολογικούς τίτλους να αντισταθμίζει τις οικονομικές ανησυχίες, εν όψει και τις αυριανής ανακοίνωσης για την ανεργία Μαρτίου. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.626,03 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,08%, στις 2.363,3 μονάδες. Κέρδη 0,13% για τον S&P 500, στις 1.369,31 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών και στις δυο αγορές εμφανίστηκε περιορισμένος, με τη σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών να αποτυπώνει την εικόνα ισορροπίας που εμφανίζεται και στους δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

«Η αγορά τήρησε στάση αναμονής μετά και τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία ενδέχεται να αποτελούν προάγγελο μιας αρνητικής έκπληξης στις νέες θέσεις εργασίας αύριο», σημείωσε ο Ken Tower, αναλυτής της Covered Bridge Tactical.

Τη σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησε η εκτίναξη των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, αλλά και του ISM υπηρεσιών, με τους επενδυτές να περιμένουν σαφέστερες ενδείξεις για την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας από την αυριανή ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο ISM υπηρεσιών εμφάνισε αναπάντεχη άνοδο το Μάρτιο στο 49,6, έναντι εκτιμήσεων για πτώση στο 48,5 από 49,3 τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων, ξεχώρισαν τα ισχυρά κέρδη της Research in Motion και η υποβάθμιση της Cisco Systems.

Ισχυρά κέρδη εμφάνισε ο τίτλος της Research In Motion μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού της κερδοφορίας της και ισχυρές προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος της Cisco μετά την υποβάθμιση σε neutral από buy από την UBS λόγω ανησυχιών για την αύξηση των παραγγελιών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές.

Κέρδη για τον τίτλο της eBay μετά την αναβάθμιση σε buy από neutral από την Merrill Lynch.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,21%, στα 14,37 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε κέρδη 0,98% στα 49,25 δολάρια. Κέρδη 0,18% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 11,27 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε απώλειες 0,42%, στις 5.891,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,49% στις 4.887,87 μονάδες. Πτώση 0,53% για τον DAX 30, στις 6.741,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v