Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος λόγω τεχνολογίας στη Wall

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, με τα ισχυρά κέρδη της Research in Motion να βελτιώνουν το κλίμα, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις οικονομικές ανησυχίες των επενδυτών. Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει και τις αυριανής ανακοίνωσης για την ανεργία Μαρτίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με ήπιες απώλειες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη, Ben Bernanke για την οικονομία, με τις αναφορές σε ύφεση να δυσχεραίνουν το κλίμα.

Στη σημερινή ατζέντα, βρίσκεται η εκτίναξη των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, αλλά και του ISM υπηρεσιών, με τους επενδυτές να περιμένουν σαφέστερες ενδείξεις για την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας από την αυριανή ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο ISM υπηρεσιών εμφάνισε αναπάντεχη άνοδο το Μάρτιο στο 49,6, έναντι εκτιμήσεων για πτώση στο 48,5 από 49,3 τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων, ξεχωρίζουν τα ισχυρά κέρδη της Research in Motion και η υποβάθμιση της Cisco Systems.  

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται ενώ και η πετρελαϊκή τιμή κινείται ανοδικά, παραμένοντας κοντά στα επίπεδα των 105 δολαρίων το βαρέλι.

Κέρδη 4,8% εμφανίζει ο τίτλος της Research In Motion μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού της κερδοφορίας της και ισχυρές προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Πιέσεις για τον τίτλο της Cisco μετά την υποβάθμιση σε neutral από buy από την UBS λόγω ανησυχιών για την αύξηση των παραγγελιών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές.

Κέρδη για τον τίτλο της eBay μετά την αναβάθμιση σε buy από neutral από την Merrill Lynch.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.666 μονάδες με άνοδο 0,48%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,48%, στις 2.372 μονάδες. Άνοδος 0,51% για τον S&P, που κινείται στις 1.374 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε απώλειες 0,42%, στις 5.891,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,49% στις 4.887,87 μονάδες. Πτώση 0,53% για τον DAX 30, στις 6.741,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v